‘Trump overweegt gratie voor Silk Road-oprichter Ross Ulbricht’ en ‘Bitcoin koers in dubio: hertest van $19.666 of daling naar $18.700?’

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 15920 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Wat vandaag opvalt: ‘Trump overweegt gratie voor Silk Road-oprichter Ross Ulbricht’.

Ook relevant kan zijn:‘Bitcoin koers in dubio: hertest van $19.666 of daling naar $18.700?’. Ten slotte lezen we voor vandaag: Britse fondsmanager steekt $15 miljoen in Bitcoin (BTC) vanwege inflatie.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Uitbetaling 141.600 Bitcoin (BTC) van failliete beurs Mt.Gox vertraagd, Square Crypto betaalt UX designer voor gebruiksvriendelijkheid Bitcoin, ‘Bitcoin prijs in 2030 naar $100.000’, aldus 10% beleggers in onderzoek, en: Bitcoin prijs schommelt bij $19.400, Grayscale met 565.000 BTC in beheer

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15920 euro en een AEX stand van 623 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 4% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.