VN geeft Noord-Korea de schuld voor hack KuCoin en Ruim $30 miljard aan Tether op de Bitcoin markt

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 37056 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 20%. Wat vandaag opvalt: VN geeft Noord-Korea de schuld voor hack KuCoin.

Ook kwam ter sprake: Ruim $30 miljard aan Tether op de Bitcoin markt. Ten slotte lezen we voor vandaag: Grootste aankoop van Bitcoin mining rigs ooit door anonieme Russen.

Eerder

En al eerder lazen we: legendarische pizza's uit 2010 nu $470 miljoen waard, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 37056 euro en een AEX stand van 661 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 56.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 20% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.