We kunnen een jongen niet gevangen zetten omdat hij Bitcoin koopt', zegt minister van Financiën in Tunesië en SEC stelt besluit over Bitcoin ETF van Kryption uit

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 33072 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 8%. Vandaag lezen we onder meer: We kunnen een jongen niet gevangen zetten omdat hij Bitcoin koopt', zegt minister van Financiën in Tunesië.

Ook relevant kan zijn:SEC stelt besluit over Bitcoin ETF van Kryption uit. Een andere kop van vandaag: 81% investeerders denkt dat Bitcoin een bubbel is, volgens onderzoek Bank of America.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Onderzoek: 87% van bitcoin beleggers gaat bijkopen ondanks koersdip, Bitcoin bedrijf Knaken gaat samenwerking aan met Ajax en Feyenoord, Komende dagen komt er 16.000 bitcoin 'los' uit fonds Grayscale, en: ontwikkelingsbank schiet El Salvador te hulp

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 33072 euro en een AEX stand van 732 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 8% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.