‘Weet Bitcoin prijs stand te houden op $13.300?’ en Bitcoin Update: gaat de koers dalen naar $11.500 of stijgen naar $17.000?

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 11556 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -1%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Weet Bitcoin prijs stand te houden op $13.300?’.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin Update: gaat de koers dalen naar $11.500 of stijgen naar $17.000?. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin geldschieter Genesis groeit door: $5,2 miljard aan nieuwe leningen.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bedrijven dienen gezamenlijk klacht in bij DNB, Hup Bitcoin #61: Be or find your own bank, Lightning Pool, een nieuwe marktplaats voor Bitcoin betaalkanalen, en: 25 Bitcoin bedrijven spreken zich uit tegen te harde eisen van DNB

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 11556 euro en een AEX stand van 549 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 21.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.