interesse in BTC groeit explosief in 2021 en Interesse in Bitcoin groeit explosief bij particulieren én instituten aan het begin van 2021

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 48919 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 3%. We lezen vandaag: interesse in BTC groeit explosief in 2021.

Ook relevant kan zijn:Interesse in Bitcoin groeit explosief bij particulieren én instituten aan het begin van 2021. Een andere kop van vandaag: Bitcoin (BTC) Update: schiet de koers door richting recordprijs?.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin fonds van 654.000 BTC is al maand ondergewaardeerd, Amerika zoekt belastingontduikers met meer dan $20.000 bij Bitcoin beurs Circle, Deze Canadese firma heeft 16.000 Bitcoin aangetrokken in korte tijd, en: Bitcoin (BTC) minen weer ruim 5% moeilijker na aanpassing netwerk

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 48919 euro en een AEX stand van 708 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 69.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.